ΚΡΑΤΗΣΗ

Νύχτες
Ενήλικοι
Παιδιά

Ο Ξερόκαμπος


Ο Ξερόκαμπος Σητείας είναι μια παρθένα και πανέμορφη περιοχή η οποία βρίσκεται 48 χλμ από τη Σητεία, 29 χλμ από το Παλαίκαστρο και 9 χλμ από τη Ζάκρο. Ο Ξερόκαμπος είναι ξακουστός για τις πανέμορφες παραλίες που μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, με τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά και την άγρια ομορφιά που δένει άριστα με την ήρεμη θάλασσα και το γαλήνιο και ήσυχο περιβάλλον.

 • Πως θα έρθετε...

  - Από Σητεία ο συντομότερος δρόμος για τον Ξερόκαμπο είναι μέσω του Παλαικάστρου. Από το κέντρο της Σητεία θα ακολουθήσετε τον παραλιακό δρόμο προς Παλαίκαστρο. Ύστερα από μια διαδρομή 20 λεπτών θα συναντήσετε το χωριό Παλαίκαστρο. Από εκεί συνεχίζετε με κατεύθυνση τη Ζάκρο. Μόλις φτάσετε στη πλατεία του χωριού ακολουθήστε την διαδρομή προς Ξερόκαμπο. Μετά από 9 χλμ. θα φτάσετε στον πανέμορφο και ήσυχο Ξερόκαμπο.

  - Από Ιεράπετρα οδηγείτε προς Μακρύ Γιαλό, Παπαγιαννάδες, Ετιά, Χανδρά και φτάνετε στη Ζήρο. Από τη Ζήρο, ο δρόμος περνά αρχικά μέσα από το καταπράσινο Οροπέδιο της Ζήρου και το εγκαταλελειμμένο χωριό Χαμαίτουλο. Στη συνέχεια η διαδρομή γίνεται φιδίσια με μοναδική θέα το Λιβυκό πέλαγος και διέρχεται κοντά από το άγριο φαράγγι του Λαμνωνίου.
  (βρείτε μας στο χάρτη)

 • Που θα φάτε...

  Απολαύστε δίπλα στη θάλασσα ή με θέα τη θάλασσα κρητικά παραδοσιακά πιάτα, παραδοσιακή κρητική κουζίνα, ντόπιες σπεσιαλιτέ, κρητικά παραδοσιακά μεζεδάκια, θαλασσινά και φρέσκα ψάρια. Σε όποια και από τις πέντε καταπληκτικές παραδοσιακές ταβέρνες του Ξεροκάμπου αποφασίσετε να πάτε, μπορείτε να βρείτε ότι τραβάει η όρεξή σας και να απολαύσετε εγγυημένα και υπεύθυνα το φαγητό σας. Σπιτικές γεύσεις, απεριόριστη θέα και καλή παρέα, είναι όλα όσα χρειάζεστε για μια αξέχαστη διαμονή στο Ξεροκαμπο.

 • Τι να επισκεφθείτε...

  Την γνωστή παραλία Άργιλος για τους λάτρεις του φυσικού spa, την παραλία της Αλώνας, την παραλία Κατσουνάκι με τα καταπληκτικά και μοναδικά κρινάκια της άμμου, την παραλία στις Καρούμες, το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, το φαράγγι του Λαμνωνίου, τα ερείπια της ελληνιστικής πόλης Άμπελος κ.α. Με αφετηρία το Ξερόκαμπο μπορείτε να επισκεφθείτε το Μινωικό Παλάτι της Κάτω Ζάκρου, το φαράγγι των Νεκρών, το σπήλαιο των Πελεκητών, την Μονή Τοπλού, το ξακουστό φοινικόδασος του Βάι, την αρχαία πόλη του Ίτανος και πλήθος άλλων αρχαιολογικών μνημείων και τοπίων απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.